Joulukortit

Voi vietävä! Tiedän, tiedän, että joulu tulee, vaikka ei mitään sen eteen tekisikään. Mutta tällä hetkellä on niin kiire, että ei ehdi muuta kuin voivottelemaan. Näin pääsi käymään, vaikka olin suunnitellut ja osan jouluvalmisteluista hyvissä ajoin aloittanut, niin silti – KIIRE!!!

Joistakin joulusuunnitelmista olen jo luopunut, koska elämä teki yllättäen kuperkeikan, jos toisenkin, vaikkakin onneksi tällä kertaa hyvällä tavalla. Mutta silti kävi niin, että kaikki tapahtui tai piti tulla tehdyksi yhtäaikaa. Opintojen ja töiden päälle vielä piti yllättäen tehdä pientä pintaremonttia, niin siinä sitä sitten oltiin pyörremyrskyn keskellä ja nyt siivotaan jälkiä. Tästä puuttuu enää jokin kausiflunssa, mikä toisella meistä itseasiassa jo onkin…

Joulukorttien lähettämisestä en kuitenkaan aio luopua, koska tämän vuoden kortit koristelin jo lähes vuosi sitten, ja vielä ihan onnistuneesti.

MaarItse- käsitöitä | valokuvia

Korttien koristeet leikkasin värityskirjastani, joka muutoin olisi jäänyt käyttämättä, koska valtava alkuinnostus lopahti nopeasti: huomasin, että tekemiselleni pitää olla jokin syy eikä sellaiseksi riitä vain ajanvietto. Osan koristeista olin siis jo valmiiksi värittänyt ja osan väritin tarkoituksella tätä varten.

Joulukortteja kierrätysmateriaaleista

Muutamissa korteissa on tarroja, mutta muutoin ne on tehty kierrätyspohjille kierrätysmateriaaleista.

MaarItse - käsitöitä | valokuvia

Koska kierrätysmateriaaleja, kuten mainoksia, koristeita yms., on parhaiten saatavilla aina joulunaikaan, teen kortit tulevaa vuotta varten valmiiksi heti joulu- tai tapaninpäivänä. Silloin joulufiilis on korkeimmillaan ja tosiaan materiaalia runsaasti saatavilla. Se on hieman jopa jännittävääkin, että mistähän sitä tänä vuonna tekee… Esim. viime joulun kortit tein suuren lahjapaketin Marimekko-kääreestä…

MaarItse-blogi

ja sitä edelliset mainoksista.

Itse tehdyt joulukortit

Että tulevaa joulua ja kortti-ideoita odotellessa, lähden jonottamaan Postiin :). Mukavaa ja touhukasta joulunalusaikaa muillekin!

 

6 thoughts on “Joulukortit

  1. Kiitos kaunis Craft Candidate! Kiva kuulla, että sait näistä vinkkejä – piristi päivääni paljon. 😀

 1. Ihania kortteja! 🙂 Ja viisautta kyllä, että tekee ajoissa. Mulla se menee niin, että teen jos huvittaa. Huh, joskus ei oo myöskään ollu opiskelijalla laittaa rahaa ees postimerkkeihin. Ei oo halpaa nykyään lähettää mitään. Tänä vuonna ajattelin muutaman lähettää. 🙂 Idea kortteihin jo on, mutta työ odottaa tekijäänsä. Jos saan ne tehtyä, ne löytyvät varmaan joulukalenterin alkupään luukuista. 😉 Jännittää kyllä, kuinka joulukalenteri onnistuu, kun sain hyvästä suunnittelusta huolimatta just sen kiireen aikaan… Osa ideoista meni uusiksi, mutta eiköhän luukkujen täytettä löydy tavalla tai toisella. 😀

  1. Kiitos kaunis Pipo-otus!

   Mulla on niin pieni “piiri”, joille kortteja teen, että tämä ei ole kova ponnistus verratessa moneen muuhun, jotka lähettävät monia kymmeniä. Mutta totta, että ilmaistahan postitus ei ole, ja viime vuonna kortit eivät edes ehtineet perille ajallaan. 🙁

   Ja oi ja voi! Tuleekin jännittävää, että millaisen kalenterin olet valmistellut. Uskon, että hyvin se menee! 🙂

Vastaa