Uuden vuoden suunnitelmia

Ensi vuonna osallistun Miran Sirpukan solmuissa -blogin Vuosi väriterapiaa-haasteeseen, missä kuukausittain tulee toteuttaa etukäteen valittujen värien mukainen käsityö. Omalta osaltani tämä haaste tulee olemaan jokseenkin vanhan toistoa, koska vuosi sitten innostuin HommaHuoneen Vuosi värien kanssa -haasteesta. Harmittavasti siinä haasteessa en kuitenkaan onnistunut niin hyvin kuin alunperin suunnittelin: loppujen lopuksi osallisuuteni kutistui pariin kolmeen kuukauteen kokonaisen vuoden sijasta.

bloggaajankalenteri

Värit kuitenkin yhä innostavat ja kiinnostavat, eivätkä varastot ole tyhjentyneet, joten värihaaste motivoi kovasti vieläkin. Heh, ja onhan nyt se aika vuodesta, kun mielen täyttää toiveikkuus, ja lupauksia tehdään lähes kaiken mahdollisen ja mahdottoman suhteen. Nyt siis nautin täysin hullaantuneena tästä uuden vuoden aloittamisesta, ja otan haasteen ilolla vastaan, vaikka tiedostankin, että tämä huumaava mahtipontisuus saattaa karista vielä arjen asettuessa uomiinsa. Mutta sitä murehdin sitten, kun näkee käykö niin, ja jos käy, niin missä määrin… Ja toisaalta, kuluneen vuoden aikana opin ainakin sen, että minun ei ole järkevää joka kuukausi kokeilla uutta kaavaa. Silloin tekemisesstä katoaa rentous, aikaa ei riitä mihinkään muuhun elämään eikä haastekaan sillä tavoin hampaita purren etene.

vklo2017

Tulevan haasteen suhteen jokaisen tulee miettiä ja ilmoittaa kuukausivärinsä etukäteen ennen vuoden vaihdetta. Minä aloitin värien suunnitelun sillä, että kävin nopeasti läpi kangas- ja lankavarastoni ja sen jälkeen mietin, että mitkä materiaalit mahdollisesti soveltuvat mihinkin vuodenaikaan mm. paksuutensa tai jonkun muun ominaisuutensa vuoksi. Näin päädyin seuraaviin väreihin:

 1. harmaa tammikuu
 2. punainen helmikuu
 3. vihreä maaliskuu
 4. musta huhtikuu
 5. minttu toukokuu
 6. pinkki kesäkuu
 7. valkoinen heinäkuu
 8. viininpunainen elokuu
 9. sininen syyskuu
 10. sinivihreä lokakuu
 11. violetti marraskuu
 12. kultainen joulukuu

Haasteen tarkemmat ohjeet ja muut siihen osallistuvat blogit on siis nähtävissä Sirpukan solmuissa -blogissa. Huisin jännää \o/! Ja tämähän on siis vain käsityöhaasteni. Valokuvauksen suhteen ainakin 365 erilaista päivää eli vuoden kestävä valokuvausprojektini jatkuu kesään saakka, sillä sen suhteen olen puolessa välissä. Ja vielähän tässä ehtii suunnitelmaan vaikka mitä… 😉 Mitäs te muut olette “päänne menoksi” ajatelleet?

Vastaa