Punainen helmikuu

Olen mukana Vuosi väriterapiaa-haasteessa, jossa kuukausittain tulee tehdä jokin työ ennalta sovitun värin mukaan. Värilistani sekä aikaisemmat haastetyöni löydät täältä, klik.  

Helmikuu on punainen, koska ostin joulun aikaan Verson Puodin punaista Paratiisin puutarha-joustofroteeta. Tuolloin en ehtinyt sitä kuitenkaan ompelemaan, mutta päätin ottaa sen työn alle heti, kun se olisi mahdollista. Näin siksi, että olen päättänyt muuttaa kangasvarastoni vaatteiksi ja ompeluhuoneeni varaston sijasta takaisin työtilaksi, joten kaappeihini ei enää yksikään kangas muuta asumaan.

puutarha2

Helmikuulla ja punaisella ei siis mielestäni ole mitään tekemistä toistensa kanssa, kuten ei minulla ja froteellakaan. Tai niin aikaisemmin ajattelin, sillä materiaalina frotee ei ole koskaan innostanut eikä kovin punainen värikään, mutta joulu sai sekoamaan. Punavalkoista kuosia oli siis saatava siitäkin huolimatta, että se oli mielestäni pyyhekangasta.

Kankaan saatuani, mieleeni siitä tuli kuitenkin enemmin juhannus kuin joulu. Siis sellaiset kesäillat, kun kaipaa suojaa päivän paahtuneelle iholle. Tai sateella, kun ilma nopeasti viilenee. Tai kylmän merituulen yllättäessä pyöräretkellä… Näin siis itseni kauniina kesäpäivänä viilettämässä farkkushorteissa ja tästä tehdyssä puserossa hiukset tuulessa hulmuten.

puutarha1

Lähdin toteuttamaan tuota mielikuvaa, ja mallina toimi vanha ostopusero. Minä onneton menin suoristamaan sivusaumoja hieman, minkä vuoksi puserosta tuli vähän säkkimäinen. Äh, ei siis mennyt kuin strömsössä, mutta en jaksanut enää purkaa, koska kavennuksen myötä myös taskuja olisi pitänyt muokata. Siinä vaiheessa olin jo päivän taistellut liian reilun pääntien kanssa, joten laitoin ratkojan laatikkoon ja tyydyin tähän.

puutarha3

Kangas on kuitenkin aivan ihana: tykkään mahdottoman paljon froteen elävästä ja hieman rouheasta pinnasta. Päällä se on kevyttä, ja ommellessa helppo käsitellä, että tämän työn myötä ainakin froteekammoni on voitettu!

puutarha4

Maaliskuu tulee olemaan punaisen vastaväri eli vihreä. Kaapistani löytyy ainakin havunvihreä joustocollege, josta pitäisi jotain taikoa, niin kaappini tyhjenisi taas vähän. Ja muutakin vailennusta olen suunnittelut, vaikka punaisia ei minulla tämän enempää olekaan. Kuukautta ei siis tarvitse seuraavaa postausta odottaa, vaan luulen palavaani asiaan jo ensi viikolla, koska raidallinen trikoo ja Bowline Sweater -kaava polttelee… Mukavaa viikonloppua kaikille!

2 thoughts on “Punainen helmikuu

Vastaa