Raidallinen Bowline

Aikaisemmin tein harmaasta viskoositrikoosta Papercut Patternsin puseron, Bowline Sweaterin. Kokeilupusero onnistui hyvin, vaikka sitä tehdessä epäilin – syystä ja toisesta – lähes kaikkia työvaiheita.

punainenhelmi

Toisen tein hieman paksummasta raitatrikoosta, jonka kanssa yksi epäilys, pääntiekaitaleen pituus, osottautuikin oikeaksi. Jo ensimmäisen kohdalla epäilin siis sen pituutta: onko se liian pitkä, jääkö se liian väljäksi, koska se oli yhtä pitkä kuin itse pääntiekin. Viskoositrikoisessa se kuitenkin laskeutui nätisti kaulalle, mutta nyt se sojotti kohti taivasta.

punainenhelmi3

Muutoin ompelu sujui mutkattomasti eikä purkaminenkaan iso juttu ollut, sillä ompelin pääntiekaitaleen uusiksi vain takaosan levydeltä. Näin siksi, koska kaiteleen ompelu pääntielle on jo kolmas työvaihe. Renkaaksi se ommellaan kuitenkin vasta lopussa, joten kokonaan sen uusiksi ottaminen olisi tarkoittanut puseron purkamista lähes atomeiksi. Eiih… Toki olisin sen tehnyt, jos olisi ollut pakko, mutta onnekas olin eli pääntiestä tuli hyvä näinkin.

paaluso

punainenhelmi4

Tästä tuli kyllä kiva! Raidat on vielä kankaaseen kudottu, joten niiden ei pitäisi mennä pesussakaan miksikään. Ja mustavalkoisuus on kyllä niin mun juttu, mutta vielä puuttuu se kokonaan musta

10 thoughts on “Raidallinen Bowline

    1. Niin tuli 😀 ! Ja kaava on kyllä kiva, ja opettavainenkin, sillä kaikessa nerokkuudessaan sai jopa minut tajuamaan muutaman “kaavakikan”;) .

  1. Onpa kivat paidat! Ihailen ihmisiä, jotka osaavat käyttää ompelukonetta. Minä en vain jotenkin tule ompelukoneiden kanssa toimeen. En edes yhden suoran sauman verran.

    1. Kiitos Minna M! Ei tämä minullakaan nyt ihan “mutkatonta” ole, mutta itse ompelemisen suhteen eniten päänvaivaa aiheuttaa sopivien kaavojen löytäminen, kun ihme ja kumma, en ole standardimittainen. 😀

    1. Kiitos Kati! Tykkään itsekin kovasti mallista ja kaavasta, koska se on niin yksinkertainen, mutta näyttävä eikä vaatinut mitään erityisiä muokkauksia sopiakseen. Että näiden ompelu oli – kerrankin – huoletonta ja joutuisaa alusta loppuun saakka. 😀

    1. Kiitos aidinkasvatusopasblogi! Ompelu on kyllä koukuttavaa. Se toimii hyvin arjen vastapainona, kun konkreettisesti näkee, mitä sitä on saanut aikaiseksi, että ei muuta kuin kokeilemaan vaan. 🙂

Vastaa