Alku

Koska viime vuonna osallistuessani Vuosi väriterapiaa -haasteeseen opin suunnitelmallisuuden tärkeyden, valmistauduin tämän vuoden alkuun erinäisellä kasalla kalentereita ja vihkoja.

Jo syksyllä hankin seinäkalenteriksimme Virkkurin kuosikalenterin, koska se sopii erinomaisesti kotimme tyyliin. Lisäksi se ei koskaan kokonaan vanhene, koska siinä on jokaiselle kuukaudelle oma kirjovirkkauskuosi. Olisikin mahtava tehdä jokainen niistä! Mutta voihan realismi sentään, jospa edes yhden saisin vuoden aikana aikaiseksi…

teemapostaushaaste_alku_virkkurin_vuosikalenteri_maaritse

Alunperin omaksi kalenteriksi, niin bloggaamiseen kuin muuhunkin, ostin TN:n eli Traveler`s Notebook:n, koska viime vuotinen, mustavalkoinen Bloggaajan kalenteri jäi lähes kokonaan käyttämättä. Se ei toiminnut minulla lainkaan. TN ei siis ole perinteinen kalenteri, vaan kannet, joiden sisälle kukin voi kerätä vihkoja omien tarpeiden mukaan. Siksi ajattelin sen avulla saavani juuri sellaisen kalenterin kuin haluan.

teemapostaus_alku_tn_maaritse

teemapostaushaaste_alku_tn_kuminauhat_maaritse

Omaan TN:iin piti tulla kalenterivihkon lisäksi myös vihkot käsitöille ja valokuvaamiselle sekä postausten suunnittelulle ja seurannalle, mutta muutin mieleni, ja hankin Ajaston Project365 -kalenterin, kun näin Kalenterimanian esittelyvideon siitä. Se vaikutti niin hyvältä, että päätin, ettei pyörää tarvitse keksiä uudelleen. 

teemapostaushaaste_alku_ajaston_project365

Kalenteri ainut miinus on liian hempeät kannet minun makuuni, mutta muutoin se on ollut loistava: siinä on riittävästi tilaa päiväkohtaisille muistiinpanoille, mutta myös postausideoille aina käsitöistä valokuvaamiseen. Minun tyylini on vaan niin sotkuinen, etten ala esittelemään sivujani tarkemmin (huom. sisältö näkyy hyvin Kalenterimanian esittelyvideolla, linkki yläpuolella).

Kalenterini on sen verran täysi, ettei TN:kaan jää käyttämättä. Vielä vihkot ovat tyhjiä, mutta ainakin yhdestä teen blogiseurantavihkon mukaillen Frutti Di Mutsi -tyyliä. Hyviä vinkkejä bloggaamiseen ja postausten tekoon löytyy myös Kivempi-blogista (esim. miksi kannattaa kirjoittaa ideat paperille), jotka löytyvät myös nopeasti ja vaivattomasti blogin Pinterest-taululta. Kannattaa tutustua, niin minä ainakin aion tulevan vuoden aikana tehdä!

teemapostaushaaste_alku_ajaston_project365_maaritse

Lisäksi toisesta vihkosta, jossa on noin kolmen kuukauden viikkoaukemat, teen ruokapäiväkirjan, koska monien yliherkkyyksien, ruokarajoitteiden vuoksi ruokaa pitää aina laittaa ajatuksella, vaikkei jaksaisikaan. Vihkoa täyttämällä helpotan siis tulevaa arkeani, kun kolmen kuukauden päästä voin hyödyntää valmiit suunnitelmat. Eikö olekin nerokas idea? Miksiköhän en ollut hoksannut tätä aikaisemmin…

teemapostaushaaste_alku_weeklyvihko_tn_maaritse

Kolmannen vihkon ajattelin Ajasto-kalenteristani huolimatta pyhittää käsitöille: kalenteriin olen kirjoittanut ideoita, mutta vihkoon tekisin muistiinpanoja, kuinka ideat muuttuvat todeksi. Siihen vihkoon ajattelin ottaa mallia täältä, Ideoiblogista, kuinka hallita käsityöprojekteja. Siellä on siis projektimalli kaikkien vapaasti tulostettavissa ja käytettävissä. Sekin vaikutti oikein hyvältä,  että vink! vink!. 🙂

teemapostaushaaste_alku_tn_sivusta_maaritse

Yhtäakaisesti kun iloitsen kaikkesta tästä tavarasta, olen hieman huvittunut, sillä pari viikkoa sitten sattumalta näin somessa jonkun yritysvalmentajan toteavan myynnin lisäämisestä, etteivät ihmiset halua ostaa tavaraa vaan paremman mielikuvan itsestään. Eli toisin sanoen, näillä hankinnoilla ehkä ajattelen olevani parempi ajankäyttäjä kuin olenkaan. 😉 No, loppuvuodesta näkee, että oliko nämä vain suuri suunnitelmia vai toteutuiko oikeasti… Toistaiseksi illuusioni on ainakin vielä pitänyt, tosin muutaman särön kera, mutta pitänyt kuitenkin. 😀 😀


Tällä postauksella osallistun Kahden talon väkeä -blogin teemapostaushaasteeseen. Käyhän kurkkaamassa, mistä siinä on kyse! 

8 thoughts on “Alku

 1. Olipas kiinnostavia ajatuksia ja kauniita kalentereita ja vihkoja. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, niin kuin sanonta kuuluu. Minäkin tarvitsisin jonkun tuollaisen kauniin kirjasen harrastuksilleni, nykyisin minulla tuppaa olemaan vain jotain paperilappusia siellä sun täällä, missä on muistiinpanoja. Ei ihan suunnitelmallista siis… Tänä vuonna minulla on sentään Muumi-kalenteri työasioilleni, että pikkuisen koetan lieventää asiallista tyyliäni. 😉 Kiitos, kun osallistuit teemapostaushaasteeseen!

  1. Kiitos Teresa! Ja kiitokset itsellesi haasteen järjestämisestä! ♥
   Muumit kuulostaa oikein hyvältä. 😀 Minulla käsitöihin liittyvät muistiinpanot ovat olleet tähänkin asti kyllä vihkossa, muttei samassa, vaan siellä sun täällä. 🙂 Ettei sekään kovin suunnitelmallista ole ollut. 😀

 2. Voi että, sie oot oikein panostanu tähän suunnitteluun välineitä myöten! 😀 Mahtavaa. Mulla on kaks vihkoa. Ihan tavallisia. Toisessa on ennestään koulujuttuja puoleen väliin asti ja toisessa hääsunnittelua. En ehkä oo ihan viel seuraavalla levelillä tässä. :’D Paitsi että on mulla hyvin alkeellinen bujo. Ei piirroksia, ei koristuksia, ei mitään, paitsi ite kirjotetut päivämäärät ja jokaiselle päivälle tarpeeksi tilaa ilman että näyttää kellotetulta kaikki. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan kyllä helpottanu mun elämää! 🙂

  1. 🙂 Tykkään ihan hirveästi tehdä erilaisia suunnitelmia ja tehtävälistoja enkä tule toimeen ilman kalenteria, silloin tuntuu kuin jokin raaja puuttuis. 😀 Hyvin pelkistetyllä tyylillä minäkin menen, vaikka joitan tarroja ja washiteppejä omistankin, mutta se ei oo mulle niin tärkeä juttu, vaan se, että asiat on johonkin ylös laitettu, jotta ne unohtaa ja keksittyä johonkin muuhun…

 3. Minä sen sijaan rakastuin juurikin tuohon hempeään kuosiin Ajaston Project 365 plannerissa, mutta en raaskinut ostaa sitä! Jos joskus tohdit luopua niistä niin tässä yksi halukas ostamaan! 🙂

  /Noora

  1. 🙂 Noora, se on ollut kovassa käytössä kansistaan huolimatta. Yritinkin ensin tehdä sille uudet kannet, mutteivat ne toimineet (tai minä en ainakaan saanut sieviä tehtyä), kun kansi on sen verran tahmea ja topattu. Kankaisilla kansilla olisi mennyt piiloon myös hyvät taskut, mitkä sisäpuolilla ovat, joten luovutin. Mutta sisällöltään tämä on ollut niin toimiva ja hyvä, että ei kannetkaan ole enää hetkeen haitanneet, mutta toki yhä haaveilen, että tällaisen saisi jatkossa koko mustana. 😀 😀

   Mukavaa lauantaita! ♥

 4. Minulla on käytössäni opettajien kalenteri. Se on hyvä, mutta silti tuppaa post-it laput täyttämään työpöydän, seinät ja näytön reunat 😀

  Kiitos, että mainitsin blogini 🙂

  1. Minullakin on työjuttuja varten opettajan kalenteri, mutta muistettavaa niin paljon, ettei siihen enää omia mahdu, ei sivuille eikä niille tuhansille post-it-lapuillekaan. Ei vaikka Tigeristä löysin sellaisia suuria neliönmallisia. 😀

   Ja kiitos itsellesi, mainitsen jatkossakin – hyviä vinkkejä sinulla. 🙂

Vastaa