Neljä

Ilmeisesti jo pari vuotta on ollut meneillään villitys kutoa laatikollinen sukkia. Koska minulta usein menevät nämä villitykset ohi, en ollut tästäkään kuullut kuin vasta viime viikolla. En, vaikka omanlaisen sukkalaatikkoprojektini olen vuoden vaihteessa aloittanutkin.

maaritse_makrotex_nro4_saapassukka

Eli siinä missä toiset kutovat valitsemansa laatikon vuoden aikana sukkia täyteen, minä olen päättänyt puolestaan kutoa yhden laatikollisen lankoja sukiksi. Urakakseni otin säilytyslaatikon, johon olen kerännyt kaikki Novitan Nalle-lankani ja muita jokseenkin saman paksuisia lankoja.

maaritse_makrotex_nro4_nallelanka

maaritse_makrotex_nro4_lankalaatikko

Syy sukkien urakointiin on kyllästymiseni lankojen ja kankaiden hamstraamiseen: kässäilytavaroitani on joka paikassa, joten kotimme on kuin yhtä suurta työhuonettani.  Kasat siellä sun tällä ärsyttävät, joten jo viime vuonna aloitin varastoni vimmatun tuhoamisen ja päätin ostolakosta. Se ei ole kuitenkaan täysin pitänyt, joten työtä vielä riittää. Tavoitteeni on, että varastoni mahtuisi vielä joskus siististi yhteen kaappiin.

maaritse_makrotex_nro4_villasukkat_nallelanka

Sukkia on nyt valmiina neljät parit, viidennet tulollaan. Ne ovat ihan tavallisia varresta terään kudottuja saapassukkia, koska niitä on helppo kutoa kierros silloin sun tällöin, ohi mennen, ilman sen kummemmin ajattelematta, että missä kohdin olin menossa. Eikä koolla eikä näölläkään ei ole niin väliä eli tulee sen kokosia ja näköisiä, kun sattuu tulemaan.

maaritse_makrotex_nro4_villasukkien_varret_nallelanka

Loppuvuodesta näkee keiden jalkaan nämä ja vielä tulevat sopivatkaan. 🙂


Tämä villasukkapostaus liittyy MakroTex-valokuvahaasteeseen, minkä teemana tällä viikolla on nro 4. Tarkemmat tiedot haasteesta ja mukaan tulemisesta löytyvät Pieni Lintu -blogista.  Sieltä löytyvät myös muiden neloset, joten sinne siis. Hei, hei!

20 thoughts on “Neljä

  1. Kiitos susupetal ♥ Kirjavat langat ovat mukavaa vaihtelua totisten yksiväristen joukossa. Vaikka tykkään kyllä kovin ihan tavan harmaastakin: 🙂

  1. Kiitos Kirsti Kaija! Mielenkiinnolla itsekin odottelen, että millaisia pareja ja kuinka monta laatikosta tuleekaan. 🙂

  1. Kiitos Päikka! Totta, nämä varsinkin on ihania terapiasukkia, kun voi kutoa ilman ajatusta esim. työpäivän päätteeksi kahvikupin kera. 🙂

 1. Ihania sukkia! Minullakin on menossa täällä sukkaprojekti 🙂 Lankoja on kertynyt ihan uskomattomia määriä, joten lankojen suhteen on täälläkin ostolakko. Teen vasullisen sukkia tänne meidän torppaan, sieltä voi aina tarvittaessa napata villikset jalkaan. Niin hauska projekti, tykkään kovin! Laitan vasta valmiista vasullisesta sitten blogiin ajatuksia 🙂
  Ihanaa viikkoa sinne kotikonnuille <3

  1. Kiitos Merikapteenin vaimo! Että sukkavillitys on kotiutunut teillekin. 😉 🙂 Vasullinen sukkia kuulostaa oikein hyvältä!

   Hyvää viikkoa sinnekin! ♥ Meillä täällä taitaa olla vielä paljon talvisempaa, vaikka lumet on kovasti sulaneetkin. Sitä vaan oli tänä talvena niin paljon…

 2. Mie oon ottanu nyt projektiksi jämälankojen tuhoamisen, että pääsisin käsiksi omaan korkkaamattomien kerien laatikkooni. 😀 Toki tuhoan jämiä myös niin, että käytän niitä yhdessä uusien lankojen kanssa välillä, mutta lähtökohta on se, että jämät (etenkin kaikki hurjat moniväriset langat) pitää saada nyt pois. Saas nähdä, kuinka käy. Isoäidinneliöitä on kyllä nyt syntymässä jonnii verran jos ei muuta. 😀

  1. Kuulostaa hyvältä projektilta. Voisin itekin ajatella samaa. Toki tuohon laatikkoonikin liittyy ja tässä tehdessä on jo tullut jämiä, mutta onhan noita vielä vaikka kuinka. Ehkä se voisi ollakin seuraava projekti. Voisin ottaa sinusta mallia, ja tehdä niistä jotain kauniita kirjosukkia. 🙂

 3. Uuh, mikä projekti! Minäkin niin pyhästi olen päättänyt olla ostamatta lankoja. Käsityökauppaahan tämä koti välillä muistuttaa… Ihania sukkia olet saanut aikaiseksi. Kiitos, kun selvensit, mikä tämä Instagramissa pyörinyt Operation Sockdrawer on – ilmeisesti juurikin tämä villitys? Terveisin toinen jälkijunassa tuleva.

  1. Kiitos Teresa. En ole varma, mutta tuo operaatio taitaa olla jokin toinen, joskin hyvin samanlainen juttu eli laatikon sijaan kudotaan lipaston laatikollinen. Että kiitos tiedosta, tuostakaan en tiennyt. 😀 Tarkoitinkin, ilmeisesti sinun mainitsemaa sukkavillitystä edeltävää #boxofsocks – juttua, että näin perässä tulen. 🙈

 4. Kivan värisiä sukkia. Minä en ole jaksanut / pystynyt neulomaan ainuttakaan paria tämän talven aikana. Yhden sukkaparin eka sukka on neulottu kantapäähän asti …

  1. Kiitos Tellu! Sukan kutomisen suhteen minullakin on melko pitkä tauko, kun ei ole kiinnostanut. Mielummin teenkin isompia töitä, mutta nyt pitää urakoida sukkavarastoa siksikin, että miehen työsukat alkavat hupenemaan…

Vastaa