Keskeneräisissä on sittenkin ideaa

Hip hei! Tällä viikolla oivalsin, kuinka hyvä onkaan, ettei kaikkea tee aina heti kerrasta loppuun. Kutomisen suhteen tämän idean olen oivaltanut jo vuosia siten, että aina pitää olla monta erilaista työtä viereillä, mistä valita kulloiseenkin mielenmaisemaan sopiva.

Keskeneräiset ompelukset puolestaan yleensä vain ärsyttävät: joskus jokin kohta, yleensä viimeistelyvaiheessa, tökkii niin, että työ jää kesken, nurkkiin pyörimään ja pölyttymään, vaikka olisikin viittä vaille valmis. Mutta ei, homma venyy ja venyy eikä siihen ole oikein edes kunnollista syytä, että miksi …

Ottobren Hide Away -huppari ja Noshin leggingsit

Nyt sain kuitenkin nämä valmiiksi: Hide Away -huppari ja Noshin ilmaiskaavalla leggingsit. Toisesta puuttui pääntien huolittelu ja toisesta lahkeiden päärmäys, ettei sen ihmeempiä. Silti lähes vuosi meni näitä hautoessa…

Ottobren Hide Away -huppari joustocollegesta

Ai, että tuntui hyvältä saada nämä valmiiksi! Toki se on aina mukavaa, mutta nyt erityisesti, sillä olen ollut kaksi viikkoa puolikuntoinen eikä mikään oikein luista: ei työt, kotihommat eivätkä käsityötkään.

En siis olisi jaksanut tehdä mitään alusta loppuun asti, joten nämä viittä vaille valmiit olivat oikein paikallaan: olin niin tyytyväinen, että sain edes jotain aikaiseksi tämän kaaoksen keskellä. Voimaannuin jopa niin, että pienesti jo uskallan ajatella, että ehkä tämä pahuksen tauti menee ohi ja selviän tästä taas jotenkin. Että tällä kertaa keskeneräiset toimivat todellakin tee-se-itse-naisen itse tehtynä terapiana. 🙂

Ommellisen Mindflow-trikoosta leggingsit

Vinkkinä leggingseistä, että pdf-kaava niihin näytti olevan vielä toistaiseksi saatavilla. Itse olen tykännyt tästä, todennut paremmaksi kuin muutamat ostokaavat. Tykkään myös siitä, että tässä on vain sisäsaumat.

Noshin leggingskaavalla ommellut trikooleggingsit

Leggingsien ompelu ilman ulkosaumaa

Eli jos sinulla ei ole vielä hyvää leggingskaavaa, nyt se kannattaa heti käydä tallentamassa, koska muutama päivä sitten näin jossain ompeluryhmässä kommentin, että Nosh poistaisi kaavat sivuiltaan. Siellä on siis muitakin kivoja kaavoja, kuten esim. Kiila-tunika. Että käyhän ottamassa pikaisesti talteen!

Viikonloppuja!


Aiheeseen liittyviä muita postauksia:

18 thoughts on “Keskeneräisissä on sittenkin ideaa

  1. Kiitos, HennaMar 🙂 Hämmennyin itsekin, kuinka hyvin huppari istuu, että miksi ihmeessä olin jättänyt tämän tekemättä valmiiksi. Vähän pidempänä, tässä olisi jopa taskullisen luottomekon aineista. Että nyt en kyllä ymmärrä omaa ajatuksenkulkuani… 😀

  1. Kiitos, Pipo-otus! 🙂 Näinpä! Ainut miinus on, että jätin tästä kaavaan kuuluvan hupun pois, niin pääntie on hieman reilu. Tai sitten vain erilainen, mitä aikaisemmissa yläosissani, joten tottumuskysymys…

 1. Kävipä hyvin, että sait nämä valmiiksi pienellä vaivalla 🙂 Puolikuntoisuus on kurjaa, sama vaivaa itsellänikin. Toivottavasti kohta ollaan taas täydessä vedossa ❤️ Kauniit vaatteet!

  1. <3 Toivon todellakin, paranemisia sinnekin! Ja kiitos, Hanna – vaatteet yllättivät minutkin sopivuudellaan. 🙂

 2. Hyvältä näyttää! Tuo kuosi tuo mieleen Odd Mollyn leggarit, jotka omistan, joten tykkään:) Joskus jotkin kässätyöt ei vain tunnu valmistuvan ikinä ja ehkä niille on paras antaa aikaa muhia. Hyvä sinä, kun sait loppuun tehdyksi! 🙂

  1. Kiitos, Riitta. Tämä on toinen saman mallinen, mutta nyt tein koon pienempänä ja jätin hupun pois. Lopputulos on parempi kuin arvasinkaan. 🙂

    1. Kiitos, Laura 😊 Ottobreen kaavat, mikä tuo yläosa siis on, ovat melko reiluja, niin niistä sopii yleensä yhden ns. normikokoa pienempi. Sellaisen vinkin jostakin ompeluryhmästä bongasin, mutta jos vain mahdollista, tarkistan kaavasta koon vielä mittaamalla.

 3. Tuo onnistumisen ja valmiiksisaamisen ilo on kyllä ihan parasta 🙂 Minullakin monta projektia kesken, mutta kyllä mä ne vielä teen! 😀 Aivan ihanat nuo tunika ja leggarit – upeat värit!

  1. Kiitos, Seija! Näinpä, suorittaminen on yleensäkin kivaa ja vielä, jos kyse on käsitöistä, niin aivan mahtavaa. 😀 😉

 4. Ihan totta toi mitä kirjoitit kutomisesta! Itselläkin aina vähintään 4 työtä kesken joista on sitten kiva jatkaa sitä mikä sillä hetkellä kiinnostaa eniten 😁 mutta kyllä ne kaikki yleensä aina joskus valmiiksi tulee.

 5. Voi, miten kivan näköiset vaatteet sait valmiiksi. Tuo tunne keskeneräisistä on niin tuttua. Onneksi tällä kertaa keskeneräisyydestä oli hyötyä.

Vastaa