Maikki-mekko

Harvinainen tilanne, että huomenna vaihtuu jo maaliskuu, enkä ole ommellut tälle vuodelle vielä mitään. Nämä Maikki-mekot ovat siis viime vuotisia, mutta jääneet kaappiin odottamaan keväisempiä kelejä.

Yhden tein hyvin hillotusta Dream Circuksen Kuutar-trikoosta, mikä taisi olla muutaman vuoden takaisen Kankaiden Yö -ostos.

Tykkään, että mustavalkoinen kuosi sopii hyvin tähän mekkomalliin ja tämä onkin lempparini näistä kolmesta. Ainakin tällä hetkellä. 🙂

Maikki-mekon kaavan ostin Ommelkuplalta. Tykkäsin tästä mallista, että se on rento ja frillat maltilliset, joten mekko ei ole niin överi hulmuhelma, mitä monet muut kaavat ovat. Eli tämä päällä ei ole sellainen olo, että olisi kääriytynyt kokonaiseen kangaspakkaan eikä portaissa juostessa mekon helma tule kaksi metriä perässä (mikä tosin välillä tuntuu ihan kuninkaallista, kun kuin viitta päällä hulmuten kuljen sekä helman liike lumoaa ihastuksesta osan oppilaista, joten ei runsaat helmat aina huono ole ). 😀

Parhaiten Maikki toimii kevyistä trikoista tehtynä. Testiversion ompelikin Vimman kevyestä trikoosta, uudesta Mystical Flower -kuosista. Yksinkertainen mekkomalli toimiikin hyvin runsaan kuvion kanssa.

Jos totta puhutaan tämä on minun makuuni hieman liian räiskyvä ja vielä niin kovin oranssi, mikä on inhokkivärini eikä sovi minulle mitenkään. Toisin sanoen hutiostos (palaan tähän vielä toisessa postauksessa). Siksi tein siitä lyhythihaisen kesämekon, sillä ruskettuneena se menee minulla paremmin kuin nyt kalman kalpeana. Farkkutakin kaverina varmasti ihan ok mekko. Toki sitä voisi pitää jo esimerkiksi violetin värisen No Frills –neuletakin tai mustan No Frills –neuleen kanssa. Ehkä.

Kolmas Maikkini on musta, minkä tein Kangaskapinan trikoosta, joka on neliöpainoltaan 220 grammaa. Kyseinen trikoo on äärimäisen hyvää, mutta tähän mekkoon hieman liian jäykkää. Kaksi ensimmäistä laskeutuivat sievemmin, vaikka Kuutar-trikoossa taisi olla saman verran painoa. Tai sitten se on vain tämä totinen musta, mikä ei sovi niin hyvin tähän leikkisän herkkään malliin ja vaikutelma oli, niin kuin jo totesinkin, liian totinen ja raskas. Perjantaina piristin mekon ilmettä Kalevalan päivän kunniaksi yhdellä Kalevalan korulla ja huivilla, mikä sopi pronssisen korun kanssa: yhdistelmä ei näin ollut mitenkään hilpeä 😉 , mutta menetteli.

Vaikka en ole ommellut, neulottua on tullut sitäkin enemmän ja bingoruutuni ovat täyttyneet melko hyvällä tahdilla. Olen myös neulonut sen ulkopuolelta, esimerkiksi innostuin nyt tekemään ensimmäistä islantilaisneuletta, vaikka sitäkin hypetystä viimeiseen asti vastustelin. 😀 Seuraavat postaukseni ovat oletettavasti siis villaisia, mutta vihkooni olen kyllä hahmotellut tämän vuoden ompelutavoitteitani. Toiveissani on, että hiihtolomalla voisin jo niihin palata, että siihen mennessä olisi ommeltuna jotain uutta päälle pantavaa. Piristystä kaipaisin.


Ompeluvinkit:

 • Pääntien huolitteluun (ylin kuva) siisti vinkki löytyy HommaHuone-blogista täältä, klik.
 • Kokeilin frillojen rypytystä Kangaskorjaamo-blogin ohjeella käyttäen apuna puuvillalankaa kahden poimitusompeleen sijaan. Superhelppo tekniikka, mutta joustavan kankaan rypyttämisessä itselle tuttu ja vanha tapa tuntui luontevammalta. Esimerkiksi puuvillalanka ei mielestäni vähentänyt työvaiheita, koska se piti purkkaa joustavasta saumasta pois ja sen kanssa – näin ensikertalaisena ainakin – meni aikaa yhtä kauan kuin kahden poimituslangan kanssa. Mutta sehän ei tarkoita, etteikö tekniikka toimisi sinulla, joten käy tutustumassa täällä näin, klik. Minäkin aion vielä kokeilla tätä kikkaa joustamattoman kankaan kanssa, osaisinko niitä ommellessa käyttää puuvillalankaa siksak-ompeleen kanssa sujuvammin ja nopeammin kahden poimitusompeleen sijaan.

4 thoughts on “Maikki-mekko

 1. Onpa upea tuo mustavalkoinen mekko! Minulla on kadonnut inspis ompeluun nyt tyystin, kun ei ole enää tiloja pitää ompelukonetta esillä ja kankaat ja ompelutarvikkeet ovat piilossa kaapissa. Lisäksi etätyössä olen nyt ajautunut verkkarit ja villasukat -osastolle enkä jaksa enää edes yrittää pingottaa mitään business like -lookia edes palavereissa. 😀 Joten vähän moti mennyt myös pukeutumisen suhteen, kun ei ole mitään, mitä varten pukeutua. Ehkäpä se tästä vielä, kun saisi vain järjestymään sitä ompeluaikaa ja -tilaa.
  Oikein ihanaa maaliskuuta sulle! <3

  1. Kiitti, Teresa. Mekko onnistu kyllä hyvin, yli omienkin odotusten. 🙂
   Minulla inspistä ja tilaakin ompeluille löytyisi, mutta aika on niin kortilla, etten ehdi. Huomattavasti helpompaa on ottaa neule käteen, mutta nyt jo alkaa kangasvarasto pullistelemaan siihen malliin, että jotain täytyisi tehdä. Ja uutta vaatettakin tekee mieli, kun kevättä kohdin mennään, mutta tosiaan minä käyn työpaikalla päivittäin. Eri asia voisi olla, jos minäkin olisin etätöissä: viime keväänä sitä juurikin tottui verkkari-hupparilinjaan, kun jo pelkkä työvälikin oli keittiöstä saunaamme pystytettyyn etäluokkaani (saunaan siksi, että se on vähällä käytöllä, äänieritys ja työskentelyrauha hyvä, ja koska koneet ovat levällään siellä työhuoneessa 😀 ). 🙂

 2. Uuh mikä mustavalkoinen mekko, ihana! <3 Kelpaa hulmahdella koulun käytävillä. 🙂 Multa löytyy tuo sama pronssinen ristikoru, tosi vähän kyllä käytän, en jotenkin niin painavia koruja osaa pitää. Kaunis on kumminkin!

  1. 😀 Kiitos <3
   Ristin olen saanut ylioppilaslahjaksi. Se on minustakin kaunis sekä raskas, joten en ole tainnut sitä aikaisemmin käyttääkään. En ainakaan monesti näiden reilun 20:n vuoden aikana. Sillä sen laitoinkin Kalevalan päivän kunniaksi kaulaani, vaikka kaapista olisi löytynyt muita kevyempiäkin ja mieluisimpia vaihtoehtoja. Että tulisi edes kerrankin käytetettyä. 🙂

Vastaa