Joulusukka

Voihan pah ja pöh! 🙂 Näistä piti tulla ihanaakin ihanimmat sukat. Värit ja kuviot olisivat olleet niin kohdillaan.

Sukkamalli on Mia Sumellin Unelmasukat, joiden ohje on Hyvän mielen sukat -kirjassa. Ohjeessa suosituslankana oli Novitan Nalle-lanka, minkä jämiä yritin tähän sukkaprojektiin tuhota. Ne tuhoutuihan niitä, mutta ei ihan sillä tavalla kuin olin ajatellut: koska lanka oli tuttu, en ajatellut neuletiheyttä sen kummin, vaan tottumuksesta valitsisin 3 mm puikot ja aloin neulomaan ilman sen kummemmin ohjetta lukematta.

Melko nopeasti huomasin, että sukasta tulee liian suuri minulle. Käsialani on löysä ja silmukkamäärä oli muutoinkin aika suuri minun pohkeilleni, niin nämä sukat onnistuakseen olisivat vaatineet minulta Nallen sijaan ohuemman, fingering-vahvuisen langan. Posotin kuitenkin menemään, sillä ajattelin näiden menevän kuitenkin Uunimiehelle, jolle kelpaa ihan kaikki neulomani sukat. ♥

Mutta nilkan kohdalla myönsin tappioni. Kaikkien kavennusten jälkeen sukka oli yhä liian suuri kenen tahansa jalkaan. Se oli kuitenkin hyvin sievä väreiltään ja kuvioiltaan sekä tasaisesti tehty, niin en raaskinut purkaa. Sen sijaan päätin, että siitä tulee amerikkalaishenkinen joulusukka. 🙂 Ehkä siihen voisi joskus paketoida jonkin lahjankin eli tein sukan loppuun toiveissa, että siitä tulee ekologinen kierrätyslahjakäärre.

Kun päätin tehdä sukasta lähinnä joulukoristeen, lopetin ohjeen orjallisen seuraamisen ja tein sukan kärkiosan vähän sinne päin.

Onhan se kaunis! Näyttäisi nätiltä jalassakin. 😉

2 thoughts on “Joulusukka

  1. On se kaunis! Joulusukka täyteen herkkuja, niin mistä sen kauniimmasta niitä voi napostella. Mainio idea!

    1. Voi kiitos, sinäpä sen sanoit! Miten en tuota keksinyt. Loistava idea, eli karkkeja täyteen ja lahjaksi. Itseasiassa tämä ratkaisi yhden lahjaongelmani! 😃

Vastaa