Ensimmäinen blogivuosi

Nyt on aika kahvitella, sillä MaarItse-blogi täyttää yhden vuoden! Tarkalleen ensimmäisen postauksen olen tehnyt vuosi sitten syyskuun lopulla, mutta kulissien takana tein töitä jo ennen avauspostausta, joten otan varaslähdön myös juhlintaan. Mitään ihmeempää juhlahumua ei kylläkään ole tiedossa, vaan vain tällaisia arkisen ihmisen arkisia mietteitä, miksi aloitin ja mitä tulevalta odotan. Ensi viikolla postaan vielä tarkemmin ajatuksiani Vuosi väriterapiaa -käsityöhaasteesta sekä loppukuusta 365 erilaista päivää -projektistani. 


Aloitin bloggaamisen vuosia sitten pelkästään käsitöihin keskittyvällä Arkeni aarteet-blogilla. Uusi blogi tuli kuitenkin ajankohtaiseksi, kun käsitöiden rinnalla alotin uuden harrastuksen, valokuvauksen, ja siksi tarvin erilaisen blogipohjan, jotta selkeys säilyisi (blogin alusta voit lukea täältä, klik). Toisekseen uuden blogikodin etsimistä joudutti myös turhautumiseni silloiseen blogiini, jossa postaustahtini oli hyvin epäsäännöllistä. Lisäksi minulle oli riittänyt siihen saakka – usko tai älä – niin sanotusti itselle kirjoittaminen.

Erityisesti tuosta tekemättömyydestä, paikalleen jämähtämisestä, sain siis tarpeekseni: tuli tarve toimia ja toteuttaa sekä syntyi halu liittyä muiden bloggaajien joukkoon. Uusi blogi ja sen nimi syntyikin tuossa tilanteessa hieman uhmaakkaasti minä itse– mentaliteetillä, mutta toki se viittaa eritoten nimeeni ja itse tehtyyn, sillä siitähän tässä MaarItse-harrasteblogissani on kyse.

Miten vuosi sitten on mennyt? Oikein hyvin, sillä nyt postaustahti on ollut melko hyvä, käsityöt ovat edenneet sekä taidot karttuneet ja tietokone pursuaa valokuvista. Tähän pääsemistä ovat auttaneet erityisesti blogihaasteeni, koska onnistuakseen niissä minun on ollut pakko aikatauluttaa ja asettaa harrastuksille aikaisempaa tarkempia tavoitteita. Käsitöiden osalta olen siis ottanut osaa Vuosi väriterapiaa– haasteeseen ja valokuvauksen, 365 erilaista päivää– projektini osalta, Instagramissa #fmskuvapäivässä-haasteeseen.

Myös vuorovaikutus on lisääntynyt jo pelkästään haasteiden myötä, mutta niiden lisäksi olen rohkeammin tutustunut ja kommentoinut eri blogeja sekä FB:n käsityö- ja blogiryhmiä. Innostuneena tein jopa MaarItse-blogin omat FB-sivut ja lisäilin tänne blogiinkin muutaman somenappulan seuraamisen helpottamiseksi.

Suurin muutos vuoden aikana on kuitenkin tapahtunut omassa asenteessani bloggausta kohtaan: aikaisemmin ajattelin, että bloggaus on ikään kuin käsityöharrastukseni sivutuote eikä itsessään harrastus. Jälkikäteen ajattelutapani tuntuu nurinkuriselta, että ajattelin saavani haaveitteni mukaisen, visuaalisesti kauniin blogin ikään kuin itsekseen vain käsitöitä tekemällä. Hah, eihän se niin mene. Jatkossa aionkin opetella bloggaamiseen liittyviä taitoja siinä missä käsitöihin ja valokuvaamiseen liittyviä. Hurja on suunnitelmani, sillä kaikkiin kolmeen liittyy niin paljon kaikkea, mutta hyvin innossani olen!

MaarItse_eka_blogivuosi

Lämmin kiitos Sinulle, joka olet hetken tai jopa pitemmän retken jakanut tätä innostusta kanssani!

Tavataan pian uudestaan ♥ 

8 thoughts on “Ensimmäinen blogivuosi

 1. Onnea 1v. blogille ja iloa ja monia tulevia vuosia bloggailuun! Oon muuten aina tykänny tästä sun blogin nimestä. 🙂 Mulla on vähän sama homma, että aloittaessani bloggaamisen (2015) en kyllä hiffannu, että tästä tulee oikeesti uusi harrastus ja aukee uus ulottuvuus käsitöihin ja tutustuu ainakin näin somen välityksellä käsityöläisiin. Mutta sehän on vaan positiivista valaistumista. Toisaalta tää on sitä itselle iloksi tekemistä ja itsensä toteuttamista, mutta onhan tää paljon hauskempaa, kun on myös vuorovaikutuksessa muiden kanssa ja saa uusia ideoita. 🙂

  1. Kiitos Pipo-otus onnitteluista sekä siitä, että olet ollut osa minun ensimmäistä vuotta ja valaistumistani! ♥

   Mukava kuulla mielipide bloginimestä, sillä “ristiäishetken” teiniangstistani johtuen 😉 jälkikäteen iski epävarmuus, että olikohan tämä nyt viisasta. Muutoinkin olen samoilla linjoilla kanssasi, että tietty tasapaino itselle ja muille bloggaamisessa pitää olla: pääsääntöisesti tämä on “omaa kivaa”, mutta muiden kanssa hauskempaa. 😀 Näillä jatketaan!

 2. Jee, onnea MaarItse! Samoissa mietteissä olen ollut: bloggaamisestahan on tullut ihan uusi varteenotettava harrastus käsitöiden oheen. Ja on ihana, kun vanha harrastus valokuvaus on saanut uuden roolin tässä omassakin tekemisessä. Olen seurannut blogiasi mielenkiinnolla ja jatkan vastedeskin. Onnea ja menestystä jatkoonkin siis!

  1. Kiitos paljon, Craft Candidate! ♥ Ja kuin myös, innolla odotan, millaisia uusia blogiseikkailuja meille molemmille tuleva tuokaan. 😀 Nähdään!

 3. Onnea blogille 🙂 Minä en edes muista, milloin tämän olen aloittanut. Välillä bloggaaminen on ollut kiva harrastus ja välillä rasite. Olen todennut, että hyvä näistä tekemisistään on jonnekin ylös kirjoittaa, bonuksena tulee sitten se jos joku muukin niistä tykkää ja se tuntuu kivalta.

  1. Kiitokset onnitteluista ja kommentista niinarisulainen! Realististahan ei ole ajatella, että tämä olisi vain päivänpaistetta, mutta toivotaan, että tuleva olisi molemmilla kuitenkin enemmän sitä rasitteen sijaan. 😁 Että onnea vielä tätäkin kautta sinunkin uuteen blogikotiin!

  1. Kiitos kaunis Merikapteenin vaimo! ♥ Lähipiirissä ei ollut ketään käsityöihmistä, niin jottain piti tehdä. 😉 Valokuvaaminen tuli sitten siinä sivussa vähän kuin varkain uutena harrastuksena.

Vastaa