Toukokuun keskeneräiset

Craft Candidate -blogissa on Keskeneräisten keskiviikko -postaussarja, missä Teresa esittelee niin omia kuin muiden keskeneräisiä töitä linkitysmahdollisuuden kautta. Tarkemmat tiedot tästä kuukausittaisesta postauksesta löydät täältä, klik!


Viime kuussa keskeneräisten esittely jäi välistä, koska jokin kamala tauti riivasi monta viikkoa, ja siksi arki suttasi paikallaan. Keskeneräisiä kertyikin melkoinen määrä, joten tässä postauksessa keskityn vain villaisiin.

Tekeillä olevaa Rosala-neuletakkiani olen vilautellut jo moneen otteseen niin täällä blogissa kuin Instagramissa. Tässä se taas tulee! 🙂 Nyt se on nappeja vaille valmis eli mielestäni vielä kesken: jos ajattelen sen olevan valmis, tippuu se mielen päältä pois ja napit jää ostamatta sekä takki pitämättä.

maaritse_rosala_neule_keskeneraisten_keskiviikko

Mieluisia nappeja en ole vielä löytänyt. Enkä osaa ottaa tästä kunnollisia kuviakaan…

maaritse_rosala_keskeneraisten_keskiviikko.jpg

… eli kuvista tuli suttuisia enkä saanut millään kaikkia langan ihania väripilkkuja oikein kuvattua. Omalta koneelta katsottaessa seuraavat kaksi kuvaa oli kyllä sinne päin, mutta puolestaan kännykältä tarkistaessa kuvissa jotkin värit näyttäytyvät hallitsevan räikeinä.

maaritse_monday_funday_lustigyarn

Rosalaan päädyin siksi, että halusin tuoda tämän langan esille yksinkertaisessa mallissa. Olin siinä ehkä väärässä, sillä resorissa väripilkut tulevat todella kivasti esille. Specklelankaa voisi siis sittenkin käyttää johonkin pintaneuleeseen, kuten esimerkiksi…

maaritse_kierretty_resori_hihansuu

… Joji Locatellin Glacier-tunikaan.

maaritse_glasier_tunic

Omani ei kylläään muistuta jäätikköä, vaan pikemminkin revontulia. Värivalintani tosin epäilyttää, vaikka vyyhdillä nämä värit näyttivät niin hyvältä yhdessä. Ehkä kapeampi raita tai ihan yksivärinen olisi ollut parempi, mutta harmittavasti vihreä ei yksin siihen riitä.

jyvaskylan_neulefestarit_markkinoilta

Purkaminen ei kuitenkaan kiinnosta, koska malli on minulle todella istuva. Lisäksi minulle on kodinperintönä opetettu, ettei keskeneräistä saa arvostella, joten tikuttelen nyt tämän loppuun ja katson, onko yhdistelmä hyvä vai huono. Lisäksi värit ovat myös kovin talviset, joten voi olla, että niiden yhdistelmä miellyttää talvella toisin, etteivät ne nyt vaan istu raikkaaseen kesävärimoodissa olevaan mieleen.

maaritse_glasier_tunika_raidat

Tai en nyt ihan kesämielellä ole, sillä myös sukkalaatikkoprojektissani on meneillään metsänvihreä Nalle-lanka. Ehkä tämä vihreä nyt on juuri se väri, mitä toipilaana tarvitsen, sillä vihreällä ajatellaan olevan parantava ja toivoa antavaa vaikutus. Muistaakseni erityisesti metsänvihreällä on vielä hermostoa tasapainoittava väri, joten eilen alkanut loma tulee todella tarpeeseen. 🙂

maaritse_villasukkalaatikkoprojekti_vihrea_nalle_lanka

Onko sinulla tällä hetkellä jokin tietty värikausi meneillään?

4 thoughts on “Toukokuun keskeneräiset

  1. Kivoja neuleita tuloillaan. 🙂 Mulla on joo kesävärimoodi päällä kanssa, mutta toisaalta oon huomannu, että valkoinen jotenkin yllättävästi viehättää. Vaihdoin makkariinkin sellaiset luonnonvalkoiset verhot, joissa on vähän jotain köynnöskuviota. Ne ovat tosi kesäiset ja rauhalliset samaan aikaan.

    1. Valkoinen on kyllä ihana väri. Ite tykkään vielä oikein puhtaasta, lumenvalkoisesta. Koti onkin meillä melko värikäs huonekalujen ja muiden tekstiilien suhteen, niin valkoiset seinät rauhoittaa enkä niistä luovu, vaikka sisustuslehtien mukaan juuri sellaiset ns. maalarinvalkoiset seinät ovat karmea kauhistus. 🙂

  2. Kivoja töitä sinulla puikoilla. Näinhän se on, ettei keskeneräistä saa arvostella; sitä kun ei vielä tiedä, millaiseksi se kehkeytyy. Vihreä on ehdottomasti lempivärini! Kiva, kun jaksat osallistua tähän haasteeseen – täällä on kovat muuttokiireet ollut ja nyt puretaan laatikoita, joten omat käsityöni ovat nyt aivan hukassa. Löytynevät kuitenkin. 🙂

    1. Kiitos Teresa itsellesi! Niin kuin olen ennenkin jo hehkuttanut, että tämä on mielestäni niin nerokas haaste. Muutoin ei tule oikein keskeneräisiä esiteltyä, vaikka ei se päämäärä, vaan matka, on usein näissä se juttu. 🙂 Voimia laatikoiden purkuun ja uuteen vanhaan kotiin! ♥

Vastaa