Heinäkuun keskeneräiset

Craft Candidate -blogissa on Keskeneräisten keskiviikko -postaussarja, missä Teresa esittelee niin omia kuin muiden keskeneräisiä töitä linkitysmahdollisuuden kautta. Tarkemmat tiedot tästä kuukausittaisesta postauksesta löydät täältä, klik!


Tällä kertaan postaan vain heinäkuussa aloitetuista lankakässäilyistäni, sillä ompelutyöt näyttävät valmistuvan ja vaihtuvan niin tiuhaan, ettei niitä kannata erikseen mainita. Ei ainakaan nyt, kun teen helppoja arkivaatteita töitä varten.

maaritse_kukkia_betonilla

Kesäkuun lopulla löysin puuvillalankavarastoni, joista päätin virkata ainakin toilettipussukan, koska olen tässä jo jonkun aikaa kuljettanut niin meikkini kuin shampoot yms. minigrippusseissa. Entiset ovat siis menneet rikki enkä ole suostunut ostamaan uusia, koska kaappini ovat täynnä sopivaa materiaalia niiden tekoon. Mutta se tekeminen on vaan jäänyt ja jäänyt…

kirjovirkkaus_maaritse

Nyt vihdoin ensimmäinen aloitettu. Tämä on siis kuviovirkattu kiinteillä silmukoilla, joten työ etenee melko hitaasti, mutta jälki on mukavan siistiä ja tiivistä. Kuvio on Molla Millssin suunnitelma, ja Pinterestistä bongattu, sillä eihän minulla ollut – kuten ei yleensäkään – mökillä mukana kolmea Virkkuriani, kun ajatus tällaisesta tuli.

maaritse_kirjovirkkaus

maaritse_keskeneneraisten_keskiviikko

Puikoilla puolestaan on ylhäältä-alas kudottava Kirrmaerin Icefields-neuletakki. Alunperin tästä Opus-langasta piti tulla Neulistin Dre. Tuosta mallista hehkutin Neulefestareiden jälkeen, että se oli minulle kuin match made in heaven. Muutin kuitenkin mieleni, koska tarvitsen elokuun alussa oleviin merenrantahäihin kapeamman ja lyhyemmän neuleen. Dreen ehdin kutomaan myöhemminkin.

maaritse_aloitettu_icefields

So far, so good… Helteiden takia takki on edennyt kuitenkin vasta yläosan verran. Nyt pitäisi erottaa hihat vartalosta ja kutoa vauhdilla, että tämä ehtii häitä varten.

maaritse_itsetehty_silmukkamerkki

Onneksi ohje on selkeä. Lisäksi luotan siihen, että Kirrmaierin mitoitus sopii minulle yhtä hyvin kuin aikaisempi hänen ohjeella tehty Mountain High. Ilmeisesti helteetkin kohta loppuvat, joten nyt vain pitää tikutella mennemään, että ehdin saada tämän ajoissa valmiiksi. Heh, mekkoa en noita juhlia varten tosin ole vielä aloittanutkaan, että pitäisikö ensin keskittyä siihen.

24 thoughts on “Heinäkuun keskeneräiset

  1. Kuin myös, kiitos itsellesi! Omasta mielestä sain hyvin kuvattua langan mustan värin hopeisella hohteella ja sen kuohkeuden, niin kiva kuulla, että ainakin sen pehmeyden suhteen onnistuin. 😊

  1. Kiitos, niinarisulainen! Vaikka tuo kanelin värinen ei ole yhtään “mun juttu”, täytyy myöntää, että tuossa se näyttää hyvältä.

 1. Aivan upea kuviovirkkaus! Tykkään niin kuvioista kuin väriyhdistelmästäkin. En ole koskaan tehnyt kuviovirkkausta, olisi kiva kokeilla, tosin jostain aivan pienestä häätyisi alkaa 🙂

  1. Kiitos, Laura! Kirjovirkkaus on mukavaa, mutta minulle nämä ovat sellaisia hitaita käsitöitä, koska olen tarkka, ettei virkkuun sisällä kulkevat langat kovin päälle päin vilkkuisi. Mutta tekniikka on sinällään helppo, että ei muuta kuin kokeilemaan. 🙂

 2. Ihana tuo toilettipussi, niin kaunista jälkeä:) En ole koskaan kokeillutkaan tuota tekniikkaa, mutta alkoi kiinnostamaan, kun tämän näin:) Kirjovirkkausta siis, mutta ensin alta pois muutamia tekeleitä, Hassua miten helteillä en pystynyt edes ajattelemaan minkään muun, kuin puuvillan virkkausta ja neulomista. Tulee muuten hiki:D

  1. Kiitos, Minna! Mukava, jos innostuit. 😀 Tätä sanotaan myös kuviovirkkaukseksi, että silläkin nimellä voit lisäinspiraatiota netistä
   hakea. Molla Millsin on tehnyt myös useamman Virkkuri-kirjan, joista löytyy kauniita malleja.
   Ja totta, yritin kutoa tuota mustaa neuletta helteestä huolimatta, mutta ei siitä mitään tullut, koska kädet hikosi liikaa ja käsiala kiristyi. Oli mennä hermot. 🙂

 3. Tuo virkkaus on minulle oloa mukavuusalueen ulkopuolella 🙂 Mieluumin neulon. Kyse lähinnä siitä, etten ole koskaan kamalasti virkannut, joten täytyisi vaan tutustua aiheeseen….
  Tällä hetkellä neuleissa kesken pitsineule sukat, sellaiset yli polven-mallia ja eilen aloitin islantilaisneuleen, kun tuo ilmakin jo viilenee uhkaavasti…:)
  Mahtavat värit sinulla meikkipussissa, tykkään!
  Mukavia käsityöhetkiä!

  1. Kiitos, satu! Mielummin minäkin kudon, vaikka alle kouluikäisenä olen jo molemmat opetellut. Kutomalla saa kuitenkin niin paljon nopeammin valmista, että se on ollut luontevampaa aina. Virkkaaminen on mielestäni vähän semmosta nysväämistä. 😉

   Kivalta kuulostaa sinun tämän hetken käsityöt. Islantilaisneule on puolestaan jotain, mitä minä en ole koskaan kokeillut. Itseasiassa en oikein minkäänlaista kirjoneuletta, en ainakaan niin paljon, että se tuntuisi kivalle, joten siihen pitäisi minun paneutua. Islantilaisneuleet ovat kuitenkin hirmu kauniita, että sellainen olisi ihana tehdä, ja jos talvi on yhtä kova kuin tämä hellekesä, niin sellainen tulee varmasti tarpeen. Mukavia kässäilyjä! 🙂

  1. Kiitos, Sormustin! Kovin hitaasti se vaan edistyy, että saa nähdä, milloin tuo komeus valmistuu… 🙂

  1. Kiitos, NelliL! Kävin heinäkuun alussa valokuvauskurssilla, ja olen nyt yrittänyt harjoitella ottamaan parempia kuvia niiden oppien mukaan. Mukava kuulla, että näissä onnistuin. 🙂

  1. Kiitos Laura! Kiinteilläsilmukoilla tasaista kyllä, puolipylväät onkin sitten eri juttu. 😅

 4. Tää on paha tää sairaus, että tarvitsisi jotain vaatetta tai tavaraa kovasti, mutta ei voi sitä ostaa koska “voin ite tehä” tai “tähän miulla on just kangas kotona”. Sitä kun ei sitten kuitenkaan ehdi tai jaksa tehdä, miulla sama ongelma 😀

Vastaa