Luotsi-huivi

Viime vuoden puolella valmistui Huvila-pipon tapaan myös Luotsi-huivi Leeni Hoimelan Urban Knit -neulekirjasta.

En koe olevani huivi-ihminen, joten niiden neulominen on jäänyt ihan muutamaan. Tämän Luotsin struktuuriin, siksak-kuvioihin, ihastuin kuitenkin heti niin päätä pahkaa, etten edes miettinyt, tuleeko sitä pidettyä vai ei.

Huivi neulotaan kahdella langalla yhtä aikaa, jotka minulla olivat vaaleanharmaat Filcolanan Arwetta ja Sandnes Garnin Silk Mohair.

Tästä tuli kaunis! Vaikka huivit eivät ole niin olleet mieleeni, tämän neulomisessa ei harmita mikään muu kuin hieman neulomisjälkeni: yleensä käsialani on siistin sileä, mutta nyt valitsin vääränlaiset puikot. Kokeilin neuloa nämä uudella kaapelilla, mitä suositeltiin löysän käsialan omaaville. Ehkä kaapeli auttoi siinä, mutta niissä oli myös hyvin pyöreät kärjet. Olen tottunut teräviin ja lisäksi pyöreys hankaloitti kierrettyjen silmukoiden neulomista. Niiden puikolle kiskomisesta johtuen pinnasta tuli siis epätasaisempaa, mitä yleensä saan aikaiseksi.

No, tuonkin asian kanssa elää, joten se siitä. Otan kokemuksena, opikseni, niin tiedän jatkossa. 🙂 Itseasiassa olen neulonutkin jo toisen huivin, Sulan, tuosta samaisesta kirjasta ja kuvaan sen heti, kun keksin, miten se voisi tehdä valoisaan aikaan ja sulana eikä ihan jäässä. 😉

Mukavaa lauantaita!

6 thoughts on “Luotsi-huivi

 1. Onpa kiva nähdä näitä valmiita töitä tästä kirjasta. 🙂 Mullakin on tämä kirja, mutta en ole vielä mitään saanut puikoille, ehkä lähinnä lankojen valinnan suhteen joten onkin kiva lukea, että mistä langoista ihmiset ovat neuloneet niitä malleja. 🙂

  1. 🙂 Tämän huivin ja edellisen postauksen pipon tein tosiaan jo viime vuoden puolella, heti kirjan saatuani. Tänä vuonna olen neulonut jo toisenkin huivin ja myös toinen sukkapari (Y-sukat), on tulollaan, joten innostuin melko kovasti tästä kirjasta. Että tämän kirjan ohjeella neulottuja on vielä luvassa enemmänkin… 😀 Mukavia tikutteluhetkiä sinnekin!

 2. Kaunis huivi! 🙂 Minä en ole Leeni Hoimelan malleja ehtinyt vielä neuloa, mutta tämän uuden kirjan malleilla neulottuja töitä ihastellessa harkitsen kyllä vakavasti kirjaan ja malleihin tutustumista.

  1. Kiitos Pipo-otus!
   Minä tykkään kirjasta kovasti, mutta se taisi tullakin jo selväksi. 🙂 Tosin some teki nyt tehtävänsä minunkin kohdalla, sillä tilasin Lettlopia, vaikka niin olin päättänyt, etten islantilaisneuloosin lähde mukaan. Voe, voe, kuinka ihmisen silmä tottuu kaikkeen ja tahtoo samaa… 😀

 3. Kylläpä on kaunis malli ♥ ja ihailen kyllä sun käsialaakin ♥ itsellä vähän sama juttu, etten huiveja oikein osaa pitää ja neulottuakin on tullut vain yksi. Toisaalta olen huomannut, että niin sitä tulee ajan myötä neulottua sellaisiakin juttuja, mitä ei olisi uskonut neulovansa =D

  1. <3 Kiitos!

   Kyllä, valtaa sellainen halu kokeilla. Kuten esim. nuo islantilaisneuleet: ne ei hirveästi ole mua innostanut, mutta nyt kuitenkin hankin Letloppia ja oon yllättänyt, kuinka juuri innostuin uuden kokeilusta, kun jo lanka vaikuttaa erilaiselta, mihin olen tottunut. 😀

Vastaa