Essu

Essun tekeminen on ollut pitkään tarvelistalla, koska itse tehtyjen vaatteiden sotkeminen kokkaillessa harmittaa suuresti. Varsinkin rasvanroiskeet rinnuksilla suututtaa, kun niistä ei aina pääse eroon millään niksipirkalla.

Kaavana minulla oli Seamworkin The Alex Apron ja farkkukangas oli vanha jemma.

Kangasta oli siis sellainen epämääräinen mitta, mistä ei oikein mitään järkevää saanut. Ei tämän värisenä, eikä paksuisena. Hoksasin sen sopivan kuitenkin tähän kokeiluun, mikä sopi niin tarpeisiini kuin osaksi ompelukerhoni kesän haasteompelua. Tähän sain ympättyä yksityiskohtina muun muassa koristeluompelun taskuun, laskokset solmimisnauhaan, napin taskunsuulle, rusetin, sirkkarenkaan ja alavaran.

Tämä oli hyvä työ sen käytännöllisyyden ja yksityiskohtien harjoittelun vuoksi, mutta tämän avulla sain aikaiseksi testata myös aikoja sitten hankkimaani ompelukoneen ympyräohjainta. Hauska ja näppärä väline.

Samalla tuli tutustuttua myös koneeni erilaisiin koristetikkeihin, joita on hirvittävä määrä. Niitäkin kannattaisi jatkossakin hyödyntää, testata ja kokeilla, eikä aina tyytyä samoihin vanhoihin.

2 thoughts on “Essu

  1. Hyvän näköinen essu! Fairy auttaa, konerasvaan kanssa. Pitää vain hieroa saman päivän aikaan ja heittää koneeseen. Puhdasta tulee 🙂

    1. Kiitti! 🙂 Kemikaaliyliherkkyyden vuoksi en voi enää käyttää Fairya, mutta muistan kyllä, että se oli tehokasta.

Vastaa