Lotta-tunika

Blogiyhteistyö ei ole minulle mitenkään tavoittelemisen arvoinen asia, mutta nyt olisin jokatapauksessa ostanut tämän kaavan sekä todennäköisesti myös postannutkin siitä. Kyseessä on siis Unelmallisen Lotta-kaava, minkä testaajaksi ilmottauduin kesän alussa. Arpaonni suosikin, ja sain kaavan kokeiltavakseni somenäkyvyyttä vastaan, joten tämä on siis ns. maksettu mainos. Tosin itse koen, ettei tämä eroa muista postauksistani kuin ajankäytön suhteen: tällä kertaa aikarajan ompelulleni oli asettanut vain joku muu kuin minä itse.

lottatunika_lyhyet_frillat_hihoissa_maaritse
Blogiyhteistyö: Unelmallinen

Helteiden takia kaavatestaus meni kylläkin viime tippaan, koska viime aikoina ei ole juuri muuta tarvinnut kuin uimapuvun tai bikinit, ja siksi ompeluinto on ollut kadoksissa. Kohta kuitenkin loma loppuu, joten on jo pakko miettiä asiallisia työvaatteitakin. Tosin nämä kuvat on otetettu vielä mökkimaisemissa, missä silitysrautaa ei tunneta. 😉

musta_lottatunika_maaritse

Töihin paluuta varten valitsin Lotta-kaavan 30:stä variaatiosta lyhythihaisen frillatunikan. Tein sen tylsästi mustasta trikoosta, sillä tarvitsen kipeästi yksivärisiä yläosia keväällä ompelemilleni monenkirjaville leggingseilleni: ne ovat lähes kaikki jääneet käyttämättä, koska olen pääsääntöisesti ommellut niin ylä- kuin alaosia vain erilaisista kuoseista, mitkä eivät sovi keskenään yhteen.

maaritse_lottatunika

Ennen ompelua kyllä mietin kovin, että sopiiko frillat kaltaiselleni harteikkaalle ja rintavalle: että olisiko minun vain parempi ohittaa tämä trendi ja ommella Lotta suoralla hihalla. Lopputulos on kuitenkin kiva, sillä frillat ovat melko maltilliset ja kokokin osui heti melko tavalla nappiin.

lottatunika_frillojen_huolittelu_ompelukoneella_maaritse

Koon valitsin rinnanympäryksen mukaan, ja tunika istuukin hyvin yläosastaan. Seuraavan kohdalla taidan kuitenkin hieman kaventaa takakappaletta ainakin alaosasta, jotta saan hieman lantiolta leveyttä pois, koska siellä sitä on nyt ehkä vähän liikaa.

Kaventamisen suhteen en ole vielä kuitenkaan ihan varma, koska tämä menettelee näinkin, mutta yleensä minulle istuvat paremmin yläosat, joiden takaosa on hieman etuosaa kapeampi. Siksi kaventamista voisin kokeilla, mutta maltillisesti huomioiden lantiolle sijoittuvat sivutaskut ja niiden tarvitseman väljyyden.

maaritse_lottatunika_frillahihat_ompelu

Toisaalta runsas leveys lantiolla tasapainottaa kokonaisuutta suhteessa yläosan frilloihin, jolloin vuosien saatossa suoristunut tiimalasivartaloni näyttää jälleen selvältä X:ltä. Sehän ei tietenkään ole huono asia, joten pitää nyt vielä miettiä kavennanko vai enkö. Ehkä en. 😀

lottatunika_fillahiha_maaritse

Lotta-kaavan ohjeissa on ohjeet frillojen huolitteluun, mutta itse huolittelin ne Kototeko-blogista opitulla tavalla, ompelukoneen 2 mm päärmäysjalalla. Helppoa kuin heinänteko!

maaritse_ompelublogi

Harvoin mikään kaava on sopinut minulle näin hyvin heti ensimmäisellä kerralla. Ainut muutos oli se, että lyhensin, vahingossa kylläkin, tunikaa 2,5 senttiä (olin jostain syystä kaavojen piirtämisvaiheessa jättänyt helman päärmäysvaran kokonaan huomioimatta). Mutkattomuutensa ansiosta kaava meneekin kohdallani jatkoon: seuraavaksi ajattelin kokeilla 3/4 hihoja ja jokin kukallinenkin olisi ihana. Ai niin, yksivärisiähän minun piti tehdä… 😀


Lotta-kaavaan voit tutustua ja/tai tilata klikkaamalla olla olevia linkkejä:

26 thoughts on “Lotta-tunika

 1. Aivan ihana! Tuollaisia frilloja pitää kokeilla joskus itsekin 🙂

  1. Kiitos, Hanna! Tämä kyllä onnistui ihanan vaivattomasti, kun yleensä aina jokin juttu vastustaa, niin näitä voi surautella arkikäyttöön useammankin. 🙂

  1. Kiitos, Sormustin! Tästä tuli kyllä söppänä, jopa näin aikuiselle naisellekin. 😀

 2. Onpa kaunis mekko! Oon katsellut noita Ommellisen kaavoja vähän sillä silmällä, mutten oo vielä ehtinyt testata.

  1. Kiitos, Jenni! Ite tykkäsin, että tämä kaavapaketti oli kiva siinäkin mielessä, että siinä on niin monta tunikaversioita valmiina. Kaikki ei tietenkään sovi kaikille, esim. minulle perhoshiha ei istu mitenkään, mutta anyways, silti jää melko montaa vaihtoehtoa jäljelle, mitä kokeilla. 🙂

 3. Todella kiva ja rento malli ja tykkään kyllä noista hihoista tosi paljon. Menee moneen tilaisuuteen ja sehän on just parasta:)

  1. Kiitos, Minna! Totta, monikäyttöisyyttä en niin ajatellutkaan, kun enemmän focus oli kaavan testaamisessa ajoissa. 😀 Mutta näin on! 🙂

 4. Frillat sopii sulle hyvin! Itse myös arastelen niitä, ehkä aloitan jollain etukappaleen poikki sijoittuvilla. Saisi mahdollisesti imetysoptionkin piiloon.

  1. Kiitos, Kotikutoista! Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Ajattelin samoin ennen tätä kaavatestausmahdollisuutta, että varovaisesti testaisin etukappaleen poikki menevällä. Ja nyt vieläkin, se on mielestäni niin hyvä ajatus, että se on to do -listalla. 🙂

 5. Se on jostain syystä kummallisen vaikeeta tehdä yksivärisiä vaatteita, kun kangaskaappi pursuaa ihania kuoseja 😀 Kaunis tunika hihoineen kaikkineen!

 6. Kaunis tunika! Nuo hihat sopivat sulle tosi hyvin. Ja nuo kuvat ovat ihanan pirteät, keltainen tausta passaa kokonaisuuteen loistavasti 🙂

  1. Kiitos, Laura! 🙂 Mökin liiteri väreineen ja ovenkarmeineen on hyvä tausta, ja auringonlaskun aikaan valoisuus juuri oikea. Vaatii vaan pokkaa mökkinaapureiden
   tirkistellessä keikistellä sen edessä. 😀

  1. Kiitos Teresa 🙂 Tunnistan itsessäni samaa, että ihastun hetkessä ja ostan siinä silmänräpäyksessä kaikenmaailman kuoseja, mutta sitten pukeutuisin vain mustaan. 😀

 7. Tätä kaavaa oon katsellut jossain muuallakin ja tykkäsin. En ole aiemmin Unelmallisen kaavoille oikein lämmennyt, koska ovat olleet malliltaan niin pussimaisia, etteivät sopisi itselleni mitenkään. Tämä sen sijaan on kiva. Malli sopii sinullekin tosi nätisti. 🙂

  1. Kiitos, Sanna. 🙂 Ja kiitos itsellesi paininjalkavinkistä, niin frillojen huolittelukin onnistui kovin helposti. Huippu vinkki! ♥

   1. Aa, mahtavaa! Kiva, että oli iloa ja hyötyä. 🙂

    1. Todellakin! En alkuun uskonut, että se on niin helppoa. Jälkikäteen aloin epäilemään siksakin pitävyyttä pesussa, mutta nyt sekin on testattu. 👌🏻

 8. Oon haaveillut myös frillamekosta, mutta saapa nähdä saanko koskaan aloitettua 😀 Hyvältä näyttää ainakin sun päällä!

  1. Voi kiitos, Laura! Joskus haaveet vaatii toteutuakseen melko pitkän kypsyttelyn. Ainakin mulla, lähes aina. 😀

 9. Ihana, etenkin nuo hihat! On muuten todella miellyttävää lukea tekstiäsi, fontti on sopiva ja hyvän iso!

  1. Kiitos kaunis, Seija! Mukava kuulla, että lukeminen on ainakin fontin puolesta luettavaa. Välillä sujuvan tekstin suhteen muutoin minulla on vähän sitä sun tätä, sillä aina näpyttelevät sormet ja ajatukset eivät tee yhteistyötä. 😀

Vastaa